25 Ekim 2010 Pazartesi

8E me "bir sonraki durak" deditrmesinler.

sayfaya japonca mı çince mi artık nece oldugu belli olmayan, aslında belli olan ama tarafımdan çözümlenemeyen bir yorum bırakan insan.. sen de bi cansın.. içinde yaşama dair ufacık bir umut besliyorsun.. o umut ki, gün gelecek dallanıp budaklanıp tüm dünyayı saracak ve biz tüm blog çilekeşleri kol kola verip mutluluk dansları edicez.. tıpkı ayşeciğin lanet bi versiyonu ( şımarık, ukala, zengin piçi olan hali..) küçük bi kasabaya annesinin yanına geldiğinde tüm mahalle esnafının kol kola verip şenlikler içinde oynamaları ve şarkı söylemeleri gibi.. gerçi o kadar hoplamaya zıplamaya karşılık ayşecik " eehh sıkıldım sizden, eve gitmek istiyorum.." gibilerine bişey demişti.. ama yine de hala umut var bence.. ayrıca çekik gözlü şirin kardeşim, anama bacıma küfrettiysen iki katı sana girsin..

8E bir otobüs hattıdır.. nerden geldiği bilinmez ama libadiye caddesindeki evimin önündeki duraktan geçer.. beni kah göztepe köprüsü' ne, kah kadıköy' e götürür. diğer tüm lanet olası otobüslerin pencerelerinden muhtelif insan parçaları sarkarken, bilirim ki 8E birazdan cengaver gibi gelicek ve beni kanatlarının altına alıcak.. birlikte huzur içinde hiç bitmesin istediğim o yolculuğumuza başlıycaz.. şöförleri kibardır.. yolcuları görmüş geçirmiştir.. evet belki eskidir, yaşlıdır ama canı isterse en cengaver rolır kostırdan hızlıdır..

şimdilerde 8E me bi haller olmuş.. abuk subuk hoperlörler takmışlar.. duraklardan önce "bir sonraki durak" diyo.. sadece bunu diyo ama bir sonraki durağın hangi durak oldugunu söylemiyo.. sadece "bir sonraki durak".. 17 ye olurdu mesela bu.. 17 gıcır son model bir pendik otobüsü aslında ama minibüs yolundan gittiği için hep kırmızı rujlu 75 lik suadiye teyzeleriyle dolu.. 17, "bir sonraki durak" diyebilir.. sonraki durağın adını da söyler.. hatta çok isterse durakta inen suadiye teyzesinin elinden tutar, teyze indikten sonra da iyi günler hanımefendi der.. 8E emekli, babacan bir devlet memuruysa, 17 yurtdışı mastırlı, levent' de plazada çalışan, otuzbeşlerinde hafiften yakışıklı bir adam.. işte tam bu sebeplerden 8E her "bir sonraki durak" dediğinde ( bi de kadın sesi ) benim içim bi garip oluyo.. düğüne giderken saçını çok yaptırmış anne gibi.. sarı kaynak saçlı, çakma çantası olan, esmer varoş kızı gibi..

gariban 8E nin doğru düzgün fotoğrafı bile yok.. hey kahpe dünya, ne işin olur fakirle fukarayla..

ps: kaç zamandır yazılarımı sayelerdinde şarkılarla ilmek ilmek bezediğim, kendimce duygu paylaşımları yaptığım şarkıçalarlarım artık yok sayfamda.. siteyi kullanıma kapatanlar, başınız göğe ersin..midyat, seyfo.. gülün..