4 Şubat 2009 Çarşamba

yanındayım bridget!!!

"tam bir salak. yalnız olma sebebi doğru erkeği bulamaması değil bir kadının barındırabileceği en kötü özelliklere sahip olmasıdır. şişman, duygusal, konuşmayı beceremeyen, iradesiz, beceriksiz, başarısız vs."

ekşi sözlük okumayı severim..kitap kadar dikkat gerektirmiyo ayrıca yazarların subjektif açıklamalarıyla da gayet eğlenceli..az önce yine öylesine geziniyodum sözlükte..nerden nereye şeklinde bridget jones başlığına ulaştım..yukarıdaki alıntı başlığın 6. entry sinden..

girilen entry ler arasında bi kaç tane "sevimli, şirin, komik, hayatının aşkını arayan kadın.." falan filan gibi şeyler olsa da, bridget'e alınmış genel tavır yukardaki gibi..bridget denen hatun halamın kızı değil sonuçta ama beni sinir eden şey kadına karşı olan genel bakış açısı..onur kırıcı,küçük düşürücü,dehşet verici..

dünya üzerindeki her erkek ( özellikle yukardaki entry yi giren arkadaş) son derece zeki, başarılı, iş dünyasında parmakla gösterilen birer idol, herşeyi yaparken aynı zamanda spordan taviz vermeyerek atletik vücuduna her geçen gün bir parça daha kas ekleyen, görülen muhteşem ötesi ultrasonik bi hatun karşısında sonsuz iradaye sahip bi şekilde yoluna bakan ama istediği zaman da sınırları aşan konuşma yeteneğiyle istediği her dişiyi ağına düşürebilicek yetenekte bi yaratık olduğu için bridget jones ve benzeri kadınları kendilerine layık görmemeleri son derece doğal tabi..

yüce rabbim sen yarattığın her er kuluna afrodit kadar güzel ve alımlı, athena'dan daha zeki ama aynı zamanda sanatçı ruhlu, bia kadar güçlü ve iradeli, artemis gibi saf ve temiz son olarak da demeter gibi becerekli ve domestik birer kadın bahşet..onlar bunu sonuna kadar hakediyolar..

ps: bu muhteşem kadın o erkeği adeta zavallı bi Pan'a çevirdiği zaman, mağdur olan kuluna dayanma gücü ver Allah'ım...amin..